Dirigeren

Samen zingen, met of zonder instrumentale begeleiding. Ik geef daar graag leiding aan. Zangers leren te luisteren naar elkaar en op elkaar af te stemmen zodat een mooie koorklank ontstaat. Tijdens repetities werken we hard, maar er is ook plaats voor “een vrolijke noot” en een grap tussendoor. Ik houd ook van dirigeren, omdat ik altijd werk voor mensen die er plezier in hebben om samen muziek te maken.

Driebergs kamerkoor Cappella Cantica

Op maandagavond dirigeer ik het Driebergs kamerkoor Cappella Cantica. Dit koor repeteert wekelijks in de Parklaankerk te Driebergen en zingt een heel gevarieerd repertoire.

Cantatekoor Driebergen

Mijn eerste dirigeer ervaring heb ik opgedaan bij de cantorij van een Samen-op-weg gemeente in Driebergen. Ik was daar van 1999 tot 2008 dirigent.  Uit deze cantorij is in 2007 het Cantatekoor Driebergen ontstaan, een projectkoor onder mijn leiding dat twee maal per jaar meewerkt aan een cantatedienst in de Grote Kerk te Driebergen, met begeleiding van een projectorkest en samen met vocale solisten. Eenmaal per jaar wordt een cantate van Bach uitgevoerd, in de tweede dienst klinken werken van andere componisten.  

Schütz Ensemble Almere

Van 2012 tot 2018 was ik dirigent van het Schütz Ensemble Almere, een kamerkoor dat in 1982 is opgericht om de toen nog onbekende muziek van Heinrich Schütz (1585 – 1672) en tijdgenoten te laten klinken.