Margo van Biezen

Inleiding

Ik ben van jongs af aan met muziek opgegroeid. Met mijn ouders en drie zussen maakte ik thuis veel muziek.  Ik speelde blokfluit, dwarsfluit en piano en heb vanaf mijn 15e jaar in koren gezongen. Na de middelbare school heb ik geaarzeld of ik naar het conservatorium zou gaan, maar heb uiteindelijk toch voor een academische studie in Wageningen gekozen. Daarnaast bleef ik veel zingen, o.a. in het Nederlands Studenten Kamerkoor, het Nederlands Bach-Ensemble en het Nederlands Theaterkoor. 

Opleiding

Mijn eerste zanglessen heb ik pas genomen na mijn studie in Wageningen. En in 1992 ben ik alsnog de  muziekvakopleiding voor zang aan de Schumann Akademie gaan doen. Zangles had ik o.m. bij Lucienne Bouman, Cilly Dorhout en Geert Berghs. In 2001 heb ik de Kurt Thomas cursus voor koordirectie gedaan. Daarna heb ik in 2005 de Applicatie Opleiding Koordirectie afgerond bij Unisono. 

Van november 2015 tot november 2018 heb ik een opleiding gevolgd aan het Lichtenberger Instituut in Lichtenberg, Duitsland. Ik ben nu een gecertificeerd docent in de Lichtenberger methode. Deze klank- en lichaamsgerichte methode ervaar ik als een geweldige vernieuwing in het werken met de menselijke stem. Stemgeving zonder enige druk of kracht met behulp van en in contact met het gehele lichaam: het vervult me iedere dag met vreugde om dat te ontdekken en door te geven.

Ervaring

Ik heb sinds 1996 een eigen zanglespraktijk in Driebergen.
Ik ben dirigent van het Driebergs kamerkoor Cappella Cantica (sinds 2012) en het Cantatekoor Driebergen, een projectkoor dat sinds 2007 twee maal per jaar medewerking verleent aan een cantatedienst in de Grote Kerk in Driebergen, met begeleiding van een projectorkest en samen met solisten. 
Ook val ik regelmatig als dirigent in bij verschillende koren. En geef ik zangworkshops aan koren en groepen bij organisaties en bedrijven.
Ik was van 2012 tot 2018 dirigent van het Schütz Ensemble Almere en van 1999 tot 2008 van de cantorij van de protestantse M&M wijkgemeente in Driebergen. 
Van 2006 tot en met 2010 heb ik mede leiding gegeven aan muzikale zomerweken op Burg Feistritz in Oostenrijk.

Vóór mijn muziekloopbaan ben ik werkzaam geweest als beleidsmedewerker voor Volksgezondheid bij de gemeenten Wassenaar, Zeist en Utrecht; ben ik projectleider geweest voor het congresorganisatiebureau van de RAI in Amsterdam, en heb ik een eigen bureau gehad voor muziek en organisatie, “Motief”.