Zanglessen

In mijn zanglessen wil ik je helpen om je stem (weer) vrij en zonder veel inspanning te laten klinken. Vaak gaat het erom terug te vinden wat je lichaam en stem van nature al goed doen en is het de uitdaging dit verder uit te bouwen in de door jou gewenste richting. Ik put veel inspiratie uit de methode Lichtenberg, een klankgerichte zangmethode waarin ik mij sinds 2015 laat scholen in het Lichtenberg Instituut in Duitsland. 

Ik houd van een speelse en vrolijke aanpak, waarbij ik streef naar een veilige sfeer, die essentieel is om met je stem aan het werk te kunnen gaan. 

Hoe ziet een les eruit?

Mijn lessen vinden plaats in de rustige, lichte zangstudio achter mijn huis in Driebergen. Ze duren drie kwartier. In het  eerste deel van de les besteed ik meestal vooral aandacht aan klankgerichte oefeningen, in het tweede deel maken we echt muziek. Ik begeleid je daarbij zoveel mogelijk op de piano.

Repertoire

Mijn eigen opleiding was gericht op het klassieke repertoire, maar je kunt ook heel goed voor ander repertoire kiezen: musical-liedjes, pop- en jazzsongs of eenvoudige volksliedjes. Voor het werken aan je stem is het vooral belangrijk dat je iets zingt wat je leuk vindt! Ook is het mogelijk om uitsluitend klankoefeningen te doen volgens de methode Lichtenberg.

Redenen om zangles te nemen

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom je zangles wilt nemen, zoals:

  • je hebt altijd al willen zingen, maar het is er nog nooit van gekomen;
  • je zingt al heel lang en wilt je mogelijkheden uitbreiden;
  • je zingt in een koor, hebt soms na afloop van de repetitie een schorre stem en wilt daar graag vanaf;
  • je moet auditie doen voor een koor en wilt je  daar goed op voorbereiden.

Lesvormen, lestijden en tarieven

De lessen zijn meestal individueel, omdat ik ervan uit ga dat iedere stem uniek is en een eigen aanpak vraagt. Maar ook duo’s komen bij mij op les. Het voordeel is dat je dan ook samen duetten kunt zingen. Bovendien is het mogelijk met een kleine groep (tot 8 personen) te komen voor een incidentele les of een serie van lessen; bijvoorbeeld met stemgroepen van koren of bestaande kwartetten of dubbelkwartetten.

Je kunt losse lessen afspreken of in een vast ritme wekelijks of eenmaal per twee of drie weken komen. In dat geval werk ik met 10- of 20-lessenkaarten. Klik hier voor de tarieven.

Mijn lesdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Wil je eerst vrijblijvend ervaren of het iets voor je is, maak dan een afspraak voor een gratis proefles.